Fokus

U Istanbulu više od 2.000 demontranata na protestu protiv korona mera

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2021

-

19:28

U Istanbulu više od 2.000 demontranata na protestu protiv korona mera
Protest protiv korona virusa i novih mera - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 2.000 građana protestovalo je u Istanbulu protiv novih vladinih mera u vezi sa koronom, uključujući vakcinaciju, testove i maske.


Na najvećem takvom protestu u Turskoj, demonstranti su se okupili bez maski i sa transparentima i turskim zastavama, kako bi izrazli nezadovoljstvo zbog novih vladinih epidemioloških mera, za koje tvrde da ugrožavaju lična prava i slobode, prenosi Rojters.

Turska vlada je od ponedeljka uvela obavezan dokaz o vakcinaciji ili negativan test na koronavirus za sve korisnike međugradskog prevoza, kao i za one koji prisustvuju velikim manifestacijama, poput koncerata ili pozorišnih predstava.

Svi nevakcinisani zaposleni u školi moraju da rade PCR test dva puta nedeljno, a maske i socijalno distanciranje su neophodni na javnim mestima.

Oko 64 odsto Turaka u potpunosti je imunizovano u okviru nacionalne kampanje u kojoj je dato više od 100 miliona vakcina protiv korone, ali dnevno se pojavljuje oko 23.000 novih slučajeva, zbog čega je ministar zdravlja Fahretin Koča ovog meseca upozorio na "pandemiju nevakcinisanih".

Komentari (0)

Svet