Fokus

Melinda se za razvod od Bila Gejtsa pripremala dve godine, presudilo druženje sa jednim poznatim moćnikom?

Komentari

Autor: The Wall Street Journal

10/05/2021

-

16:58

Melinda se za razvod od Bila Gejtsa pripremala dve godine, presudilo druženje sa jednim poznatim moćnikom?
Melinda se za razvod od Bila Gejtsa pripremala dve godine, presudilo druženje sa jednim poznatim moćnikom? - Copyright EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

veličina teksta

Aa Aa

Iako je razvod Melinde i Bila Gejtsa javno objavljen prošle nedelje, on je, čini se bio u pripremi već duže vreme, piše The Wall Street Journal.

Melinda Gejts se, navodno konsultovala sa advokatima dve godine pre nego što je i zvanično zatražila razvod od Bila kada im je rekla da je njihov brak "nepovratno uništen", piše u dokumentima u koje je WSJ imao uvid.

56-godišnja Melinda sarađivala je sa advokatima iz nekoliko kompanija od 2019. godine kako bi privela kraju 25-godišnji brak. Prošlog ponedeljka bračni par je objavio razvod, a u zajedničkoj izjavi na Tviteru napisali su da "više ne veruju da mogu zajedno rasti kao par u sledećoj fazi života". Ipak, tačan razlog razvoda nisu navodili.

Jedan od razloga za zabrinutost Melinde Gejts bili su poslovi njenog supruga sa optuženim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstinom, a sve je počelo još 2013. godine, ispričala je bivša radnica njihove dobrotvorne fondacije.

Iz dokumenata koje WSJ spominje vidljivo je da su se Bil i Melinda razvodili tokom pandemije kovida 19. U istim zapisima se vidi da se Melinda nekoliko puta čula sa advokatima u oktobru 2019. godine, kada je Njujork Tajms izvestio da se Bil Gejts u više navrata sastao sa Epstinom. Tada se pisalo i da je Gejts jednom do sitnih sati boravio u Epstinovoj kući na Menhetnu.

Portparolka Bila Gejtsa Brižit Arnold potvrdila je 2019. godine da se on s Epstinom više puta sastajao kako bi razgovarali o filantropiji.

"Bil žali što se ikada susreo sa njim i shvata da je to bila pogrešna odluka", rekla je Arnold tada.
Podsetimo, Epstin je preminuo u zatvoru 2019. godine čekajući suđenje.

Nastavio da se druži sa Epstinom?

Melinda je navodno rekla suprugu da joj je neprijatno u Epstinovom društvu nakon što su se upoznali 2013. godine, ali Bil i još neki zaposleni iz organizacije su uprkos tome nastavili viđanje sa njim.

Bil je u septembru 2019. godine novinarima WSJ rekao da je upoznao Epstina, ali da s njim nema niti poslovni niti prijateljski odnos.

Početkom 2020. su Gejtsovi iznenadili mnoge kada su objavili da neće prisustvovati Svetskom ekonomskom forumu u Davosu iako su tom događaju prisustvovali godinama. Nekoliko meseci kasnije, Gejts je objavio da podnosi ostavku na mestu izvršnog direktora Majkrosoft, te da u budućnosti više planira da se posveti filantropiji.

Do tada je par već razmišljao kako da podeli svoje bogatstvo, a pravni timovi su razrađivali strategiju. U Melindinom pravnom timu bio je njujoški advokat za razvode Robert Stiven Koen, koji je ranije zastupao Majkla Blumberga, Henrija Krevisa i Ivanu Tramp.

I Bil je imao advokatsku zvezdu Ronalda Olsona, jednog od partnera u advokatskom društvu Munger, Tolles & Olson, koji je, među ostalima, ranije zastupao i Marka Zakerberga. 

U papirima za razvod od 3. maja stoji da je par pristao na ugovor o podeli imovine. Njihovo bogatstvo Forbs procenjuje na 130 milijardi dolara. 

Komentari (0)

Svet