Fokus

Slučaj koji je digao SAD na noge: U šumi pronađeno telo mlade Instagram zvezde, verenik nestao

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2021

-

19:59

Slučaj koji je digao SAD na noge: U šumi pronađeno telo mlade Instagram zvezde, verenik nestao
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Misteriozni nestanak blogerke Gabi Petito podigao je čitavu Ameriku na noge, a deo slučaja dobio je tragičan epilog. Njeno beživotno telo pronađeno je u šumi u Vajomingu, a njen verenik i dalje se vodi kao nestao.

Gabi Petito (22) bila je popularna blogerka iz SAD, čiji nalog na Instagramu ima više od 900.000 pratilaca. Sa dugogodišnjim partnerom, Brajanom Londrijem (23), verila se u julu 2020. godine.

Petito i Londri su na društvenim mrežama često objavljivali fotografije i video-snimke svog "nomadskog života", odnosno života u kombiju, kojim su putovali kroz nacionalne parkove širom SAD.

Tanjug/FBI Denver Via AP

Gabi Petito

Ovo putovanje počelo je u junu i trebalo je da traje četiri meseca, ali se Londri vratio kući sam, bez Petito, 1. septembra.

FBI je potvrdio da telo pronađeno u nacionalnom parku Vajoming pripada nestaloj blogerki.

Mrtvozornik je prvobitno zaključio da je Petito ubijena, ali nije dao nikakve naznake o tome kako je umrla, preneo je BBC.

U poslednjih nedelju dana, niko ne zna ni gde je Londri. Potraga za njim, u koju se uključio i FBI, obustavljena je.

Bez kontakta sa porodicom

Od kako su krenuli na putovanje, Petito je redovno bila u kontaktu sa članovima svoje porodice. Poslednji put su se čuli pred kraj avgusta, saopštili su iz policije Nort Porta, na Floridi. 

Poslednji put ju je porodica zapravo videla putem video-poziva 24. avgusta, a poslednja poruka koju je razenila sa majkom, za koju porodica sumnja da je Petito nije napisala, poslata je 30. avgusta.

Njen verenik vratio se 1. septembra u kuću na Floridi, gde živi sa roditeljima.

U garaži iste kuće, policija je u vozilu kojim su Londri i Petito putovali pronašla "neki materijal", ali nije bilo detaljnijih obaveštenja.

profimedia

FBI ispred Londrijeve kuće

Deset dana kasnije, 11. septembra, porodica Petito nije uspela da stupi u kontakt sa njom i podneli su prijavu policiji da je nestala. 

Londri ne sarađuje sa policijom

Iz policije su otišli u kuću Londrija, gde ni on, ni roditelji nisu želeli da razgovaraju.

Nedelju dana kasnije, Londrijevi roditelji priznali su policiji da od 14. septembra ne znaju gde je njihov sin, i da nisu bili u kontaktu sa njim od tada.

Policija tog trenutka kreće u potragu za Londrijem, mada su napomenuli da on nije tražen zbog zločina, već da je osoba koja bi mogla da ima informacije u vezi sa nestankom Petito.

Još jedna stvar koju bi trebalo spomenuti, jeste izveštaj policije iz Jute, koja je 12. avgusta zaustavila Londri i Petito zbog prekoračenja brzine.

Policija je primetila da je par u svađi jer je Petito vidno bila pod stresom, a Londri je rekao da je rasprava nastala kada je on bez obuće ušao u kombi i isprljao ga. 

Oboje su, međutim, bili saglasni u tome da je u pitanju samo svađa, napomenuli su da će se uskoro venčati, i nisu želeli da policija podiže krivične prijave.

Tanjug/The Moab Police Department via AP

Londri na policijskom snimku. Njega i Petito policija je zaustavila 12. avgusta.

Pronađeno telo, nestali verenik

U međuvremenu, u potragu za Londrijem i Petito uključio se i FBI, odakle su saopštili da je na "Londriju veliki pritisak i da mora pružiti odgovore o tome šta se dešava".

FBI je danas, 21. septembra, pretresao Londrijevu kuću, i videlo se da iznose nekoliko kutija, ali nkakvog detaljnijeg saopštenja nije bilo.

Na zvaničnom Tviter nalogu, FBI je samo napisao da je "istraga i dalje u toku, i da trenutno ne mogu da daju više detalja".

Komentari (0)

Svet