Fokus

MekDonald u Ilinoisu očajnički traži radnike, zaposlenima na poklon ajfoni ako ostanu u lancu šest meseci

Komentari

Autor: Biznis Insajder

26/05/2021

-

17:38

MekDonald u Ilinoisu očajnički traži radnike, zaposlenima na poklon ajfoni ako ostanu u lancu šest meseci
MekDonald u Ilinoisu očajnički traži radnike, zaposlenima na poklon ajfoni ako ostanu u lancu šest meseci - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

MekDonaldsu u Ilinoisu toliko očajnički nedostaje osoblje da poklanja ajfone novim zaposlenima ukoliko se zadrže u lancu šest meseci, prenosi Biznis Insajder.

Na viralnoj fotografiji koju je podelio korisnik Tvittera @brogavd_ vidi se znak postavljen u izlogu restorana sa natpisom: "Zapošljavamo. Besplatan iPhone."

Na natpisu stoji da osoblje treba da radi u lancu šest meseci i da ispunjava određene, nedefinisane "kriterijume za zapošljavanje".

 

 

Jedan od zaposlenih u restoranu u Altamontu u državi Ilinois - blizu Efingama - potvrdio je za Biznis Insajder da znak pripada radnji. Direktor restorana nije bio dostupan da objasni kriterijume po kojima zaposleni mogu dobiti telefone.

Portparol MekDonaldsa rekao je Biznis Insajderu da lanac brze hrane zapošljava sve više ljudi, mada su dodali da se to često događalo tokom leta. Kako je naveo, pojedini restorani nude niz pogodnosti, uključujući podsticaje za plaćanje, kao što su bonusi za prijavu i preporuke i plaćeno slobodno vreme.

profimedia

 

Na pitanja upućena MekDonaldsu o poklanjanju ajfona u restoranu u Illinois i kriterijumima za to još nije dobio odgovore.

Industrija brze hrane suočena je sa nedostatkom radne snage, zbog čega su neki lanci restorana  skratili radno vreme i zatvorili objekte.

Drugi nude unosne pogodnosti kao što su novčani bonusi, povišice i beneficije za obrazovanje kako bi privukli novo osoblje.

Jedan restoran Mekdonaldsa u Pensilvaniji koristi zaradu od 15 dolara da namami novo osoblje, dok drugi u Tampi na Floridi čak nudi 50 dolara onome ko dođe na razgovor za posao.  Vlasnik lokala kaže da su restorani "tražili pomoć" i da je zapošljavanje teže nego prethodnij decenija.

Zapošljavanje u američkom privatnom sektoru ubrzavalo se od aprila zahvaljujući vakcinaciji, ali neke industrije su i dalje pogođene velikim nedostatkom radne snage.

Kako navodi Biznis Insajder, manjak radne snage mogao bi biti posledica kombinacije naknada za nezaposlenost, zdravstvenih problema zbog koronavirusa, odgovornosti za negu i niskih zarada.

Komentari (0)

Svet