Fokus

"Klikni za molitvu" - Vatikan predstavio najnoviju aplikaciju koja korisnicima nudi da se mole sa Papom

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2021

-

19:05

"Klikni za molitvu" - Vatikan predstavio najnoviju aplikaciju koja korisnicima nudi da se mole sa Papom
"Klikni za molitvu" - Vatikan predstavio najnoviju aplikaciju koja korisnicima nudi da se mole sa Papom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vatikan je danas predstavio svoju najnoviju verziju aplikacije "klikni za molitvu" koja korisnicima nudi unapređene opcije molitve.


Sedam crkvenih zvaničnika uključujući i kardinala učestvovalo je na konferenciji koja je predstavila "klikni za molitvu 2.0", a koja je prvo veliko ažuriranje aplikacije od nastanka 2016. godine, piše Rojters.

"Molitva nije gubljenje vremena, kao što ponekad mislimo. Molitva je poput semena u tamnoj zemlji, koja će pokazati svoje plodove u svoje dobro vreme", rekao je otac Federik Fornos.

Aplikacija je dostupna na šest zapadnih jezika i kineskom i korisnicima daje posebne opcije na kojima se mogu moliti zajedno sa papom Franjom.

Vatikan je povećao svoje prisustvo na društvenim mrežama, a zvaničnici Vatikana su rekli da je papinu objavu na Tviteru u subotu videlo više od 50 miliona ljudi. Zvaničnici su upozorili da aplikacija možda nije za svakoga jer je tradicionalnu molitvu zamenila tehnološkom.

"Nije cilj da se ponište druga mesta ili načini molitve. Ovo je samo nov način da se dođe do ljudi", rekao je sekretar odeljenja za komunikacije Vatikana Lucio Ruiz.
 

Komentari (0)

Svet