Fokus

Pronađeno beživotno telo muškarca sa FBI liste najtraženijih zločinaca

Komentari

Autor: CNN

19/11/2021

-

23:25

Pronađeno beživotno telo muškarca sa FBI liste najtraženijih zločinaca
Pronađeno beživotno telo muškarca sa FBI liste najtraženijih zločinaca - Copyright US Marshals Service

veličina teksta

Aa Aa

Kada je jedan čovek u Južnoj Karolini otišao da proveri kako je njegov komšija Džejms Ficdžerald (70), koji je tu živeo poslednjih 15 godina, iznenadio se kada je u njegovoj kući zatekao beživotno telo u fazi raspadanja. Policija je koristila rezultate obdukcije i pomoću otisaka prstiju identifikovala preminulu osobu. Ispostavilo se da nije u pitanju Džejms Ficdžerald, već Frederik Meklin, begunac koji se nalazio na FBI listi top 15 traženih zločinaca.

Meklin je bio u bekstvu 16 godina. Tražilo ga je odeljenje šerifa San Dijega u Kaliforniji, a bio je optužen za seksualno napastvovanje dece, i smatralo se da je veoma opasan, naročito za mlade ženske osobe, preneo je CNN.

Jedna od njegovih žrtava, sada odrasla osoba, rekla je da ju je Meklin napastvovao više od 100 puta. Sve je počelo, kako tvrdi, kada je imala pet godina, a završilo se oko sedam godina kasnije.

Za Meklinom je 2005. godine raspisana poternica, a 2006. je stavljen na listu begunaca.

"Otkriće tela Frederika Meklina označava kraj potrage, ali istraga se nastavlja", rekao je direktor američke Maršalske službe Ronald Dejvis u saopštenju. Istraga će se nastaviti, kako je navedeno, da bi se videlo da li je Meklinu neko pomagao tokom godina skrivanja.

Komentari (0)

Svet