Fokus

Kadeti u Kolumbiji obučeni kao nacisti, predsednik Duke se izvinio i osudio njihov potez

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2021

-

22:43

Kadeti u Kolumbiji obučeni kao nacisti, predsednik Duke se izvinio i osudio njihov potez
Kadeti u Kolumbiji obučeni kao nacisti, predsednik Duke se izvinio i osudio njihov potez - Copyright AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Kolumbijski predsednik Ivan Duke osudio je danas postupke policijskih kadeta, koji su se obukli kao nacisti u okviru ceremonije koja je bila posvećena Nemačkoj.

Događaj kulturne razmene u čast Nemačke, koji su obeležavali studenti kolumbijske policijske akademije obučeni u nacističke uniforme, izazvao je nacionalni skandal, a reagovao je predsednik zemlje, koji je oštro kritikovao inicijativu i Ministarstvo unutrašnjih poslova,a oglasili su se i ambasade Nemačke i Izraela, prenosi BBC.

"Svako izvinjenje za nacizam je nedovoljno.Osuđujem svako javno prikazivanje koje koristi ili upućuje na simbole povezane sa onima koji su odgovorni za jevrejski holokaust", napisao je Duke na Tviteru.

Na fotografijama sa ceremonije u policijskoj akademiji u gradu Tulua ranije ove nedelje vide se nacističke zastave i druga obeležja, dok su kadeti na njima nosili uniforme sa trakama i kukastim krstom, a jedan je takođe imao brkove po ugledu na nemačkog nacističkog vođu Adolfa Hitlera.

"Na Policijskoj akademiji Simon Bolivar u Tului organizujemo međunarodnu nedelju sa državom gostom Nemačkom. Kroz ove kulturne razmene, unapređujemo znanja naših učenika iz policije", navedeno je zvaničnom Tviter nalogu policije, u objavi u vezi sa tim događajem.

Predsednik je najavio da će svi uključeni u organizovanje policijskog događaja u Tului, u zapadnoj Kolumbiji, i svi učesnici biti pozvani na odgovornost, a direktor policijske akademije je već smenjen.

Ambasadori Nemačke i Izraela pozvali su Kolumbiju da učini više na edukaciji svog stanovništva o Holokaustu.

Komentari (0)

Svet