Fokus

Pucnjava u Starom gradu Jerusalima: Napadač ubio jednu i ranio tri osobe

Komentari

Autor: The Times of Israel

21/11/2021

-

09:31

Pucnjava u Starom gradu Jerusalima: Napadač ubio jednu i ranio tri osobe
Jerusalim pucnjava - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene u nedelju ujutru u pucnjavi u Starom gradu Jerusalima, nedaleko od svete džamije Al Aksa saopštili su zvaničnici.

Pucnjava se dogodila jutros oko devet časava u blizini Lančanih kapija u Starom gradu, jednog od ulaza na Hramovnu goru. Policija je odmah zatvorila lokaciju za posetioce nakon napada.

Prema navodima policije, napadač je nosio improvizovani mitraljez "Carlo", popularan u palestinskim oblastima.

Na video-snimku sa lica mesta, može se čuti glas sa kamere koji više puta viče "upomoć" na hebrejskom, nakon čega je usledio rafal. Zatim se mogu čuti dalji pucnji i kako policija juri za napadačem koji je stanovnik istočnog Jerusalima.

 

Policija takođe navodi da je terorista upucan i "neutralisan".

Žrtva napada je civilno lice, dok je drugo zadobilo teške povrede i prevezeno je u bolnicu "Hadasa Ein Kerem".

"Žrtva sa teškom povredom glave, koja je imala 30 godina prebačena je u bolnicu, bez vitalnih znakova. Tim za traumatologiju je nastavio sa reanimacijom, ali je bio primoran da proglasi smrt", saopštila je bolnica.

profimedia

 

Još dva policajca, starosti 30 i 31 godinu, lakše su ranjena, saopštila je izraelska policija.

Izrael je zauzeo Stari grad i druge delove istočnog Jerusalima tokom bliskoistočnog rata 1967. godine, a kasnije je i izvršio aneksiju tog dela grada, iako taj potez nikada nije međunarodno priznat.

Palestinci žele istočni Jerusalim kao prestonicu svoje buduće države, ali Izrael smatra da je ceo grad večna i nedeljiva prestonica jevrejske države.

Komentari (0)

Svet