Fokus

Velika eksplozija u Libanu: Razneto Hamasovo skladište oružja, ima mrtvih

Komentari

Autor: Rojters

10/12/2021

-

22:17

Velika eksplozija u Libanu: Razneto Hamasovo skladište oružja, ima mrtvih
Velika eksplozija u Libanu: Razneto Hamasovo skladište oružja, ima mrtvih - Copyright profimedia, Tanjug/AP/Mohammed Zaatari

veličina teksta

Aa Aa

Velika eksplozija potresla je u petak uveče palestinski kamp u južnom libanskom lučkom gradu Tiru i izazvala brojne smrtne slučajeve i povređene, javili su državni mediji.

Palestinski izvor u kampu rekao je da je najmanje 12 ljudi povređeno i da je nepoznat broj mrtvih.

Eksplozija se dogodila u Hamasovom skladištu oružja u kampu Burdž al Šemali, a sudija je naredio bezbednosnim snagama da pokrenu istragu, saopštila je državna Nacionalna novinska agencija.

Na snimcima sa lica mesta, koje su preneli lokalni mediji, vidi se niz manjih jarkocrvenih bljeskova iznad grada, praćenih velikom eksplozijom i zvukom lomljenja stakla.

Novinska agencija Šehab, koja se smatra bliskom Hamasu, citirala je palestinski izvor koji je rekao da je eksploziju izazvalo paljenje boce kiseonika koje se koriste u borbi protiv pandemije kovid 19.

Hamas je prisutan u brojnim palestinskim kampovima u Libanu.

Okolina je evakuisana, a spasilačke ekipe su raspoređene, rekao je palestinski izvor.

 Brojne naoružane palestinske frakcije, uključujući Hamas i Pokret Fatah, drže kontrolu nad otprilike desetak palestinskih kampova u zemlji, u koje libanske vlasti po običaju ne ulaze, prenosi Rojters.

Komentari (0)

Svet