Fokus

Novi bilans žrtava tajfuna na Filipinima - više od 400 stradalih

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2021

-

08:41

Novi bilans žrtava tajfuna na Filipinima - više od 400 stradalih
Novi bilans žrtava tajfuna na Filipinima - više od 400 stradalih - Copyright Tanjug AP/Erwin Mascarinas

veličina teksta

Aa Aa

Broj stradalih na Filipinima u udaru tajfuna Rai koji je sredinom ovog meseca pogodio tu ostrvsku državu, prešao je 400, saopštila je danas Nacionalna agencija za katastrofe.

Najnoviji podaci dolaze u trenutku kada zvaničnici u nekim teško pogođenim provincijama traže dodatne zalihe hrane, vode i materijala za pravljenje skloništa, prenosi agencija Rojters.

Broj prijavljenih smrtnih slučajeva dostigao je 405, uglavnom zbog utapanja, palog drveća i klizišta, izjavio je Rikardo Džalad, šef Agencije.

Naveo je da se 82 osobe vode kao nestale, a 1.147 je povređeno.

"Više od 530.000 kuća je oštećeno, od kojih je trećina potpuno uništena, dok je šteta na infrastrukturi i poljoprivredi procenjena na 23,4 milijarde pezosa (459 miliona dolara)", izjavio je Džalad.

Tajfun Rai je pogodio skoro 4,5 miliona ljudi, a do kopna je došao 16. decembra kao tajfun pete kategorije, uzrokujući velika razaranja u brojnim provincijama.

U centralnim filipinskim provincijama, vladini zvaničnici se bore sa neadekvatnim zalihama pomoći za hiljade stanovnika koji su još uvek bez struje i vode.

Tajfun Rai je bio najsmrtonosniji tajfun koji je ove godine pogodio Filipine.

Komentari (0)

Svet