Fokus

Oslobođeni taoci iz sinagoge u Teksasu, otmičar mrtav

Komentari

Autor: Euronews, Tanjug

16/01/2022

-

16:04

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Taoci koji su satima držani u sinagogi u gradu Kolvilu u Teksasu su spaseni, potvrdio je guverner Greg Abot, čime je okončana talačka kriza koja je trajala skoro 12 sati.

"Molitve su nam uslišene. Svi taoci su živi i bezbedni", napisao je Abot na svom Tviter nalogu, prenosi AP. Kako su naveli mediji, oslobođeno je četvoro talaca.

Abotov tvit je usledio nedugo nakon snažne detonacije i pucnjave u sinagogi i saopštenja policije da jedan muškarac drži taoce i zahteva oslobađanje pakistanske neuronaučnce, koja je osuđena za pokušaj ubistva jednog oficira američke vojske u Avganistanu.

Otmičar je proglašen mrtvim, rekao je jedan zvaničnik policije pod uslovom da ostane anoniman, a detalji spasilačke akcije i smrti otmičara do sada nisu objavljeni.

Agent FBI Met Desarno rekao je da nema informacija da je napadač bio deo nekog šireg plana, dodajući da će istraga ove agencije da ima "globalni domet".

Nije najjasnije zašto je napadač odabrao singagu. Prema informacijama koje su poznate, otmičar je tražio oslobažanje Afije Sidik, pakistanske neuronaučnice, osumnjičene za veze sa Al Kaidom. Kako su naveli zvaničnici, čak je zatražio da razgovara sa njom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet