Fokus

Nigerija suspendovala društvenu mrežu Tviter na neodređeno vreme

Komentari

Autor: T.T.

04/06/2021

-

21:23

Nigerija suspendovala društvenu mrežu Tviter na neodređeno vreme
Nigerija suspendovala društvenu mrežu Tviter na neodređeno vreme - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Nigerijski ministar informisanja Laj Mohamed objavio je danas da će ova država suspendovati na Tviter na neodređeno vreme jer se, kako kaže, "platforma koristi za potkopavanje jedinstva Nigerije".

Iako nije dao konkretne primere za tako nešto, pretpostavlja se da je razlog suspendovanja Tvitera to što je društvena mreža pre nekoliko dana izbrisala tvit nigerijskog predsednika zbog "nasilja" prema manjinama.

"Mnogi od onih koji se loše ponašaju danas, previše su mladi da bi bili svesni destrukcije i gubitaka koji su se dogodili u Nigerijskom građanskom ratu. Mi, koji smo bili u poljima 30 meseci i prošli taj rat, pričaćemo s njima jezikom koji razumeju", glasio je tvit objavljen 1. juna.

Osim što je društvena mreža obrisala njegov tvit, nalog je bio automatski blokiran 12 sati.

Iz kompanije kažu da je "preteći" tvit Muhamadua Buharija i poziv na osvetničku akciju protiv Istočne bezbednosne mreže (ESN), pro-biafranske secesionističke grupe, ocenjen kao "nasilan".

S druge strane, vlada Nigerije nije dala detalje o tome kako će zabrana Tvitera funkcionisati u praksi, niti bilo kakvo objašnjenje o tome kako Tviter "potkopava nigerijsko jedinstvo".

 

 

Komentari (0)

Svet