Fokus

Agenti tajne službe evakuisali supruga Kamale Haris zbog pretnje bombom

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2022

-

00:16

Agenti tajne službe evakuisali supruga Kamale Haris zbog pretnje bombom
Agenti tajne službe evakuisali supruga Kamale Haris zbog pretnje bombom - Copyright Tanjug AP/Manuel Balce Ceneta

veličina teksta

Aa Aa

Agenti tajne službe SAD evakuisali su Daglasa Emhofa, supruga potpredsednice SAD Kamale Haris, iz jedne srednje škole u Vašingtonu, a takođe taj prostor su morali da napuste i svi učenici i osoblje, nakon što je prijavljena pretnja bombom.

U Americi se februar obeležava kao mesec crnačke istorije, a suprug potpredsednice SAD Kamale Haris, boravio je tim povodom u srednjoj školi Danbar, prvoj takvoj ustanovi u SAD koju su pohađali Afroamerikanci, kada je prijavljeno da je u objektu postavljena bomba, prenosi Rojters.

Emhofova portparolka je novinarima saopštila da je škola prijavila pretnju američkoj tajnoj službi, koja štiti najviše političke funkcionere u SAD i njihove porodice, i da je on zatim prebačen na bezbednu lokaciju.

"Danas smo dobili pretnju u vezi ovog objekta pa smo preduzeli mere predostrožnosti da evakuišemo sve, kao što ste mogli da vidite. Mislim da su svi bezbedni. Zgrada je sigurna, ali nemamo nikakve konkretne detalje u ovom trenutku", saopštio je portparol školskih vlasti Distrikta Kolumbija.

Serija pretnji bombama upućena je prošle nedelje na najmanje desetak istorijskih crnačkih koledža i univerziteta širom zemlje, primoravajući te institucije da otkažu nastavu i izazivajući strah u crnačkim zajednicama.

Ni na jednoj lokaciji nije pronađen eksploziv, a ove pretnje istražuje Federalni istražni biro (FBI), navodi Rojters.

Komentari (0)

Svet