Fokus

Raste broj žrtava brodoloma: Do sada izvučeno sedam tela, 14 osoba se vodi kao nestalo

Komentari

Autor: Index, Global News, Euronews Srbija

15/02/2022

-

23:38

Raste broj žrtava brodoloma: Do sada izvučeno sedam tela, 14 osoba se vodi kao nestalo
Raste broj žrtava brodoloma: Do sada izvučeno sedam tela, 14 osoba se vodi kao nestalo - Copyright Agriculture, Fishery and Food Ministry via AP

veličina teksta

Aa Aa

Vremenski uslovi značajno otežavaju potragu za nestalima nakon potonuća španskog ribarskog broda kod kanadske obale. Broj žrtava je brodoloma je porastao - sad je sedam mrtvih, a još 14 se  smatra nestalima, javlja Global news.

Brod po imenu Vila de Pitanxo počeo je plovidbu iz španske regije Galicije i potonuo je u 01:00 po lokalnom vremenu, a informaciju je potvrdila predstavnica lokalnih vlasti Maika Lariba za jedan španski radio. U posadi je bilo 12 Španaca, osam Peruanaca i dva državljana Gane. Dva čamca za hitne slučajeve bila su prazna, a četvrti je, navodno, nestao, prenosi Index.hr.

On je dodao da to daje nadu da i ostali mogu biti živi uprkos ledenom vremenu i lošim uslovima.

"Znamo gde su ostaci broda i to nam je omogućilo da pravilno usmerimo naše napore i fokusiramo potragu", rekao je Ovens.

Na licu mesta pronađeni su prsluci za spasavanje, oprema za ribolov, oprema i prazan splav za spasavanje, rekao je, dodajući da su trojica preživelih "sigurni" na španskom ribarskom brodu. Rekao je da nema više informacija o preživelima. Podsetimo, spašena su tri člana posade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet