Fokus

Broj žrtava u poplavama i klizištima u Brazilu povećan na 38

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2022

-

16:56

Broj žrtava u poplavama i klizištima u Brazilu povećan na 38
Broj žrtava u poplavama i klizištima u Brazilu povećan na 38 - Copyright Tanjug AP/Silvia Izquierdo

veličina teksta

Aa Aa

Broj stradalih u razornim klizištima i poplavama koje su zahvatile planinski region države Rio de Žaneiro u Brazilu dostigao je 38.

Državna vatrogasna služba saopštila je kasno sinoć da više od 180 vojnika već deluje u pogođenom regionu Petropolis, gde su 2011. godine nakon katastrofalnih poplava stradale stotine ljudi, prenosi AP.

Vatrogasci su sopštili da je u oblasti Petropolis juče palo 25,8 centimetara kise u roku od samo tri sata - skoro isto koliko i tokom prethodnih 30 dana ukupno.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se automobili i kuće koje nestaju u klizištima i voda koja se kovitla i u bujicama prolazi kroz grad Petropolis i susedne okruge.

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro, koji boravi u Rusiji, napisao je na Tviteru da je svojim ministrima dao instrukcije da odmah pruže podršku ljudima u pogođenim područjima.

"Neka Bog uteši clanove porodica žrtava", poručio je Bolsonaro.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas saučešće porodicama žrtava klizišta i poplava, koji su pogodili region Petropolis u Brazilu.

 

 

"Duboko smo ožalošćeni vestima o prirodnoj katastrofi, koja je pogodila Petropolis u Brazilu. Naše misli i molitve su sa ljudima pogođenim ovim užasnim poplavama i klizištima, dok izražavamo naše iskreno saučešće svim porodicama žrtava", navelo je ministarstvo na svom nalogu na Tviteru.

Komentari (0)

Svet