Fokus

Argentinski predsednik Alberto Fernandes izvinio se zbog izjave da su Brazilci iz džungle

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2021

-

08:30

Argentinski predsednik Alberto Fernandes izvinio se zbog izjave da su Brazilci iz džungle
Argentinski predsednik Alberto Fernandes izvinio se zbog izjave da su Brazilci iz džungle - Copyright Tanjug AP/Natacha Pisarenko

veličina teksta

Aa Aa

Argenstinski predsednik Alberto Fernandes izvinio se nakon što je izazvao buru negativnih reakcija kada je rekao da su "Brazilci došli iz džungle".


"Meksikanci su potekli od Indijanaca, Brazilci su došli iz džungle, ali mi Argentinci smo došli brodovima, a ti brodovi su došli iz Evrope", rekao je Fernandes, aludirajući na veliki broj migranata iz Evrope koji žive u Argentini.

Izjava je citat iz pesme

Argentinski predsednik je to izgovorio tokom posete španskog premijera Pedra Sančesa Buenos Ajresu. Njegova izjava, koja je citat iz pesme argentinskog muzičara Lita Nebije, izazvala je niz negativnih komentara na društvenim mrežama, gde je optužen za "rasnu neosetljivost".

Fernandes se kasnije izvinio, navodeći da je etnička raznolikost njegove zemlje nešto za ponos.

"Nisam želeo nikoga da uvredim, a ako se neko oseća uvređenim ili nevidljivim, ja se izvinjavam", napisao je Fernandes na Tviteru.

 

 

Brazilski mediji preneli su izjavu levičarskog argentinskog predsednika, a na društvenim mrežama u toj zemlji pojavili su se šaljivi komentari da će mu brazilski predsednik, desničar Žair Bolsonaro s uživanjem odvratiti.

Bolsonaro se zadovoljio time što je na Tviteru postavio fotografiju na kojoj nosi ukras od perja na glavi, smešeći se među grupom domorodaca, dok je iznad fotografije napisana samo reč džungla velikim slovima uz brazilsku zastavu.

Komentari (0)

Svet