Fokus

Policija istražuje motive pucnjave u Čikagu u kojoj je ubijen Srbin - svedok navodi: "Trčali su po parkingu"

Komentari

Autor: NBC Chicago, Euronews Srbija

23/03/2022

-

09:39

Policija istražuje motive pucnjave u Čikagu u kojoj je ubijen Srbin - svedok navodi: "Trčali su po parkingu"
Policija istražuje motive pucnjave u Čikagu u kojoj je ubijen Srbin - svedok navodi: "Trčali su po parkingu" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija Čikaga nastavlja istragu o pucnjavi koja se dogodila predgrađu tog grada, Bar Ridžu, u kojoj je ubijen muškarac. Kako piše Serbian Times, ubijen je Srbin, a ranjena je devojka koja je takođe Srpkinja i ona se nalazi na intenzivnoj nezi. Napadač se ubio kada ga je policija opkolila.

Jedan od svedoka pucnjave Majk Maltis rekao je za TV NBC Chicago da se sve desilo na parkingu ispred poslovne zgrade.

"Trčali su po parkingu kao izbezumljeni. Prvo je jedna osoba trčala okolo i govorila 'ubio me je, upucao me je'. Kada je druga osoba izašla, ponovila je istu stvar", rekao je Majk za NBC Chicago.

Nakon napada, poslovna zgrada u okviru koje se nalazila firma, evakuisana je od strane policije koja je počela da pretražuje teren u potrazi za ubicom. Veliki broj policajaca okružio je neposrednu blizinu napada, preneo je sajt CBSnews.

Naime, napadač je pobegao sa lica mesta, a policija ga je locirala u jednom bloku. Prema navodima policije, nakon što su ga pronašli i opkolili, napadač je pucao u sebe i na mestu ostao mrtav, prenosi NBC Chicago.

Policija istražuje motive zločina

Šef policije u Bar Ridžu Džon Meden rekao je novinarima nakon pucnjave da je policija u utorak oko 15 časova pozvana na lice mesta, nakon što je zaposleni u jednoj kompaniji pucao na kolegu i ubio ga, a ranio koleginicu. 

Kako prenosi Serbian Times, on je naveo da nije navikao na ovakve situaicje, imajući u vidu da je Bur Ridž miran gradić u kome se ovakve stvari retko dešavaju.

Još se zvanično ne znaju motivi zločina, a prema informacijama koje ima Serbian Times, uzrok pucnjave je poslvoni nesporazum. Navodno je napadač za kompaniju koja se bavi transportom i koja je bila u vlasništvu ubijenog odvezao samo jednu vožnju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet