Fokus

Četiri pilota poginula u sudaru vojnih aviona u Južnoj Koreji

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2022

-

11:03

Četiri pilota poginula u sudaru vojnih aviona u Južnoj Koreji
Četiri pilota poginula u sudaru vojnih aviona u Južnoj Koreji - Copyright Tanjug/Kim Dong-min/Yonhap via AP

veličina teksta

Aa Aa

Četiri pilota južnokorejskog ratnog vazduhoplovstva poginula su danas, kada su se sudarila dva aviona za obuku tipa KT-1, saopštili su lokalni zvaničnici.

Oba aviona su poletela iz baze jugoistočne zemlje Sačeon, a incident se dogodio pet minuta nakon što je prvi avion uzleteo - avioni su se sudarili na oko šest kilometara južno od baze, preneo je AP.

U avionima su se nalazila po dva pilota na obuci i dva instruktura. Oni su uspeli da se katapultiraju iz aviona, ali su kasnije pronađeni mrtvi.

Južnokorejsko vazduhoplovstvo će formirati radnu grupu koja će istražiti kako je došlo do sudara. Dodaje se da nije bilo žrtava na zemlji, a utvrđuje se kolika je šteta naneta privatnoj imovini na tlu.

Policijski zvaničnik Sačeona Li Seong-gjeong izjavio je da je putnički automobil uništen nakon što ga je pogodila olupina, ali je istovremeno rekao i da policija ne zna da li je načinjena još neka šteta na privatnoj imovini.

Južnokorejski mediji objavili su fotografije oštećenog vozila oko kojeg su bili razbacani delovi, očigledno iz aviona, dodaje AP.

Lokalni spasioci su saopštili da su tri tela pronađena u planinskom delu i poljoprivrednom polju u Sačeonu.

Oni veruju da su avioni pali u planinskom predelu, jer je primećena vatra u toj oblasti.

Komentari (0)

Svet