Fokus

Ronioci nestali kod Malezije pronađeni posle dva dana plutanja morem, i dalje potraga za 14-godišnjakom

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2022

-

12:06

Ronioci nestali kod Malezije pronađeni posle dva dana plutanja morem, i dalje potraga za 14-godišnjakom
Ronioci nestali kod Malezije pronađeni posle dva dana plutanja morem, i dalje potraga za 14-godišnjakom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuskinja i Britanac koji su nestali dok su ronili kod obale Malezije pronađeni su i spaseni danas oko 100 kilometara od mesta nestanka nakon što su plutali morem dva i po dana, saopštila je malezijska policija, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju, potraga za još jednim roniocem koji je nestao u isto vreme, 14-godišnjim sinom Britanca, proširena je na vode Indonezije.

profimedia

 

Aleksija Aleksandra Molina (18) iz Francuske i Britanac Adrijan Piter Česters (46) bili su u grupi od četiri osobe koje su nestale u sredu popodne, trenirajući ronjenje u blizini malog ostrva kod grada Mersinga na jugoistoku zemlje.

Ribari su uočili Molinu i Čestersa oko sat posle ponoći kod indonezijskog ostrva Bintan, jugoistočno od Singapura, i nekih 100 kilometara južno od mesta gde su nestali, sopštili su malezijski zvaničnici, navodi Rojters.

profimedia

 

"Oni su u stabilnom stanju i pružena im je medicinska nega, ali nisu spremni za intervju", izjavio je novinarima šef policije okruga Mersing Siril Edvard Nuing.

On je dodao da će indonežanske vlasti preuzeti potragu za Čestersovim 14-godišnjim sinom, holandskim državljaninom Nejtanom Rence Čestersom, pošto se na osnovu kretanja morskih struja, kao i vremena i lokacije na kojoj su pronađene druge žrtve, sumnja da se nalazi u njihovim vodama.

profimedia

 

Instruktorka koja je vodila grupu ronilaca Kristin Grodem (35), iz Norveške, spasena u četvrtak, ranije je obavestila zvaničnike da je grupa izronila oko sat vremena nakon ronjenja u sredu, ali da nije mogla da pronađe svoj čamac, te da se kasnije odvojila od ostalih nakon što ju je uhvatila jaka struja, a čovek koji je upravljao čamcem priveden je nakon pozitivnog testa na drogu, prenosi britanska agencija.

Komentari (0)

Svet