Fokus

Džil Bajden u Rumuniji i Slovačkoj - prva dama SAD obilazi ukrajinske izbeglice

Komentari

Autor: AP

07/05/2022

-

15:35

Džil Bajden u Rumuniji i Slovačkoj - prva dama SAD obilazi ukrajinske izbeglice
Džil Bajden u Rumuniji i Slovačkoj - prva dama SAD obilazi ukrajinske izbeglice - Copyright Tanjug/AP/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Supruga američkog predsednika Džil Bajden stigla je u Otopeni u Rumuniji, nakon obilaska vojne baze Mihail Kogalniceanu gde se zahvalila američkim trupama raspoređenim u Rumuniji.

Prva dama je učestvovala u kratkoj ceremoniji susreta i pozdrava i slikala se sa zvaničnicima na pisti međunarodnog aerodroma Henri Koanda, prenosi AP.

Bajdenova je u petak započela četvorodnevno putovanje u Evropu kako bi posetila izbeglice iz Ukrajine. Ona je u petak služila večeru pripadnicima američke službe donevši i boce kečapa, što je izazvalo oduševljenje vojnika jer postoji nedostatak ovih dodatka.

 

Tanjug/AP/Susan Walsh

 

On je takođe snimila video kako čita knjigu deci. Džil Bajden je inače profesorka engleskog jezika na koledžu.

U Bukureštu će se supruga američkog predsednika upoznati sa humanitarnim naporima izazvanim dolaskom izbeglica, a predviđen je i sastanak s prvom damom Rumunije Karmen Johanis i obilazak škole u koju se upisuju ukrajinske izbeglice.

Tanjug/AP/Susan Walsh

 

Sledećeg dana u Košicama, u Slovačkoj, prva dama SAD posetiće gradski centar za izbeglice i javnu školu koja takođe ugošćuje ukrajinske učenike izbeglice, gde će učestvovati u događajima povodom Dana majki sa majkama i decom iz Ukrajine i Slovačke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet