Fokus

Policija Bangladeša otvorila istragu nakon velikog požara u skladištu kontejnera, stradale 44 osobe

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2022

-

18:26

Policija Bangladeša otvorila istragu nakon velikog požara u skladištu kontejnera, stradale 44 osobe
Policija Bangladeša otvorila istragu nakon velikog požara u skladištu kontejnera, stradale 44 osobe - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Bangladešu otvorila je danas istragu protiv osam odgovornih lica iz skladišta kontejnera, nakon što su u požaru poginule najmanje 44 osobe, uključujući 10 vatrogasaca, a povređeno oko 200 drugih ljudi, saopštili su zvaničnici.

Vatrogasci su danas, četiri dana nakon izbijanja požara, ugasili vatru u depou u Sitakundi, koji se nalazi na 40 kilometara jugoistočno od lučkog grada Čitagonga.

Požar je, inače, kako prenosi Rojters, bio praćen serijom eksplozija, a istraga je otvorena protiv lica direktno odgovornih za upravljanje depoom i to zbog sumnje da su bili nemarni i da su loše upravljali, rekao je visoki policijski zvaničnik Ašraful Karim. Kako navodi britanska agencija, još niko nije uhapšen.

Vlasti nisu utvrdile uzrok požara, ali sumnjaju da je kontejner sa vodonik-peroksidom bio izvor velike eksplozije, koja je bila praćena brojnim drugim eksplozijama.

Tanjug/AP

 

Zvaničnici vatrogasne službe rekli su da nisu bili obavešteni da su hemikalije uskladištene u depou.

Visoki zvaničnik vatrogasne službe Monir Hosejn rekao je da mere zaštite od požara nisu sprovedene, te da je bilo samo nekoliko sredstava za gašenje u depou u kojem se nalaze desetine kontejnera punih svega, od odeće do hemikalija.

Broj stradalih porastao je na 44, nakon što je radnik iz depoa umro danas od zadobijenih povreda, navodi se u saopštenju policije. Kako se dodaje, od oko 200 povređenih 50 je bio zaduženo za spasavanje.

Neki od povređenih su u kritičnom stanju, rekao je glavni lekar Čitagonga Mohamed Elijas Hosein.

Kako su rekli zvaničnici, vojnici su pokušavali da spreče širenje hemikalija u kanale i duž obale Bengalskog zaliva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet