Fokus

Vođe Hamasa objavile snimak Izraelca zarobljenog od 2015. godine

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2022

-

19:20

Vođe Hamasa objavile snimak Izraelca zarobljenog od 2015. godine
Vođe Hamasa objavile snimak Izraelca zarobljenog od 2015. godine - Copyright AP/Khalil Hamra

veličina teksta

Aa Aa

Vođe Hamasa u Gazi danas su objavile video snimak zarobljenog državljanina Izraela kojeg drže od 2015. godine bez mogućnosti da komunicira s bilo kim.

Na snimku se vidi muškarac koji leži u bolničkom krevetu i ima masku za kiseonik.

To je prvi objavljeni snimak Hišama al-Saida otkako je odlutao preko granice iz južnog Izraela u Pojas Gaze, a objavljen je u javnosti samo dan nakon što je Hamas saopštio da se "pogoršalo stanje jednog zatočenih Izraelaca", prenosi AP.

Na snimku se vidi Al-Said (34), pripadnik beduinske arapske manjine u Izraelu, koji deluje umorno i ošamućeno, ne govori i ne oglašava se dok leži u krevetu sa maskom preko usta i nosa i s nečim što izgleda kao boca sa kiseonikom pored njega.

Na snimku su prikazani intravenski aparat pored njegovog kreveta, kao i fotografija njegove izraelske legitimacije.

Video, na kojem nema datuma, naslovljen je "Snimak vojnika okupacione vojske Hišama al-Saida zatočenog od strane brigada Kasam'''', dok su na TV ekranu uhvaćenom u video snimku emitovani prizori sa Ekonomskog foruma koji je prošle nedelje održan u Dohi, glavnom gradu Katara.

Veruje se, inače, da Hamas drži posmrtne ostatke dvojice vojnika ubijenih tokom rata 2014. godine. Izrael je vojnike proglasio mrtvima, iako Hamas to nikada nije potvrdio.

Takođe se veruje da Hamas osim Al-Saida drži još dva izraelska civila koja su zatečena kako lutaju u graničnom pojasu, a za koje grupe za ljudska prava tvrde da boluju od mentalnih bolesti.

Komentari (0)

Svet