Fokus

Bajden će odlikovati medicinsku sestru koja je prva primila vakcinu protiv koronavirusa

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2022

-

21:23

Bajden će odlikovati medicinsku sestru koja je prva primila vakcinu protiv koronavirusa
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Medicinska sestra iz Njujorka, koja je primila prvu vakcinu protiv koronavirusa, koju je odobrila američka agencija za lekove - FDA, dobiće 7. jula na velikoj svečanosti medalju slobode od predsednika SAD Džoa Bajdena, saopštila je Bela kuća, prenose američki mediji.

Sandra Lindzi, medicinska sestra sa odeljenja intenzivne nege u Kvinsu, biće među 17 dobitnika nagrade, najveće časti u zemlji zajedno sa osvajačem Olimpijske zlatne medalje Simon Bajls, glumcem Denzelom Vašingtonom.

Posthumno će medalje biti dodeljene republikanskom senatoru Džonu Mekejnu i koosnivaču kompanije Apple Stivu Džobsu.

"Počastvovan sam što sam medu 17 dobitnika Predsedničke medalje slobode! Ovo priznanje je znacajno za mene i moje najmilije. To je takode veliko priznanje za moju porodicu - moje kolege u Northvell Health, medicinske sestre i zdravstvene radnike širom sveta, žene, obojene žene, sve nas sa Jamajke, manjine i imigrante da spomenemo samo neke!" navela je je Lindzi na Linkedin profilu.

Prvu dozu vakcine Pfizer-BioNTeć primila je 14. decembra 2020, a drugu 4. januara 2021, postavši prva osoba u SAD koja je u potpunosti vakcinisana protiv smrtonosnog virusa.

Komentari (0)

Svet