Fokus

Stejt department potvrdio: Tri Amerikanca uhapšena u Venecueli

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2022

-

23:37

Stejt department potvrdio: Tri Amerikanca uhapšena u Venecueli
Stejt department potvrdio: Tri Amerikanca uhapšena u Venecueli - Copyright AP Photo/Ariana Cubillos

veličina teksta

Aa Aa

U Venecueli su ranije ove godine uhapšena tri američka državljanina optužena da su ilegalno pokušali da uđu u tu latinoameričku zemlju, javlja Rojters pozivajući se Stejt department i izvore upoznate sa slučajem.

Jedan od izvora tvrdi da je vlada pokušala da hapšenje drži u tajnosti dok nastavlja da održava tek uspostavljene kontakte sa administracijom američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Kako se navodi, u zatvoru u Venecueli već duže je osam Amerikanaca, među kojima pet bivših rukovodilaca filijale venecuelanske državne naftne kompanije PDVSA u Americi, "Citgo petroleum".

Vlada Venecuele nije odgovorila na zahtev Rojtersa da komentariše ove informacije. Agencija AP prva je izvestila o novim zatvorenicima, a potvrdu je dobila i od Stejt departmenta.

"Možemo da potvrdimo hapšenje naših državljana u Venecueli u januaru i martu ove godine. Ozbiljno shvatamo posvećenost da pomognemo američkim građanima u inostranstvu", rekao je portparol Stejt departmenta.

Prema rečima izvora upoznatog sa situacijom, Vašington smatra da su tri muškarca, koji su uhapšeni u odvojenim akcijama, nevina.

Komentari (0)

Svet