Fokus

"U automobilu sam sa nepoznatom osobom": Pronađeno telo američke studentkinje u Rusiji, pre nestanka poslala poruku majci

Komentari

Autor: BBC

21/06/2021

-

00:11

"U automobilu sam sa nepoznatom osobom": Pronađeno telo američke studentkinje u Rusiji, pre nestanka poslala poruku majci
"U automobilu sam sa nepoznatom osobom": Pronađeno telo američke studentkinje u Rusiji, pre nestanka poslala poruku majci - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Telo američke studentkinje koja je nestala u utorak u blizini ruskog grada Nižnji Novgorod pronađeno je danas, a policija je uhapsila osumnjičenog muškarca.

Ketrin Sero, tridesetčetvorogodišnja devojka iz Amerike nestala je u Rusiji nakon što je ušla u automobil sa nepoznatom osobom, o čemu je porukom obavestila svoju majku.

"U automobilu sam sa nepoznatom osobom. Nadam se da me neće kidnapovati", glasila je poslednja poruka mlade devojke upućena njenoj majci koja, inače, živi u Misisipiju.

Ruska policija je navela da je uhapšeni muškarac imao opširan dosije u policiji sa "posebno teškim zločinima".

Ketrin Sero je, inače, bila pripadnica američkih marinica, a preselila se u Rusiju 2019. godine da bi studirala prava na Državnom univerzitetu Lobačevski, prenosi BBC.

Živela je u pregrađu mesta Nižnji Novgorod, koji je 420 kilometara udaljen od Moske. Majci je poslala poruku u utorak u 18:30 časova, prema lokalnom vremenu u Rusiji.

Majka Beki Suro rekla je američkim medijima da je njena ćerka žurila da se vrati na kliniku jer joj nije prošla uplata, pa je verovatno stopirala da bi što pre stigla.

Devojka je, prema rečima njene majke, planirala da se vrati u SAD kako bi tamo radila kao advokat, 

Američka ambasada u Moskvi potvrdila je smrt Ketrin Sero i izjavila da prati rusku istragu.

Komentari (0)

Svet