Fokus

Kina prijavila više od hiljadu novih kovid slučajeva

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2022

-

07:53

Kina prijavila više od hiljadu novih kovid slučajeva
Tanjug/AP/Jin Liwang/Xinhua - Copyright Tanjug/AP/Jin Liwang/Xinhua

veličina teksta

Aa Aa

Kina je prijavila 1.012 novih slučajeva koronavirusa za 19. jul, od kojih je 150 bilo simptomatski, a 862 asimptomatska, koje Kina evidentira posebno, saopštila je danas Državna zdravstvena komisija.

To je prvi put da je broj novih korona infekcija prešao 1.000, još od 20. maja, prenosi Rojters. Nije bilo novih smrtnih slučajeva, a ukupan broj preminulih od posledica ove bolesti od početka pandemije je 5.226.

Glavni grad Peking, prijavio je jedan novi lokalni simptomatski slučaj koji je dan ranije zabeležen kao asimptomatski. Prethodnog dana prijavljeni su samo slučajevi bez simptoma.

Šangaj je prijavio pet novih lokalnih simptomatskih slučajeva, u poređenju sa četiri dan ranije, i 10 lokalnih asimptomatskih slučajeva, u odnosu na 19 prethodnog dana, prema podacima lokalnih vlasti, prenosi Rojters.

Mere u Kini ostaju na snazi uprkos relativno niskim stopama infekcije. Prema analizama japanske finansijske kuće Nomura od ponedeljka, oko 264 miliona ljudi u 41 gradu u Kini pogođeno je potpunim ili delimičnim zatvaranjem ili drugim epidemiološkim merama, u odnosu na 247,5 miliona u 31 gradu prošle nedelje, navodi britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet