Fokus

U kontinentalnom delu Kine 982 nova slučaja koronavirusa

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2022

-

08:55

U kontinentalnom delu Kine 982 nova slučaja koronavirusa
Tanjug/AP/Jin Liwang/Xinhua - Copyright Tanjug/AP/Jin Liwang/Xinhua

veličina teksta

Aa Aa

Prema najnovijim podacima, u kontinentalnoj Kini prijavljena su 982 nova slučaja koronavirusa, od kojih je 129 bilo simptomatskih, a 853 asimptomatska, saopštila je u danas Nacionalna zdravstvena komisija te zemlje.

Najveći broj slučajeva registrovan je u severozapadnoj provinciji Gansu i južnom regionu Guangsi, prenosi Rojters. U finansijskom centru Šangaja prijavljena su tri nova lokalna simptomatska slučaja i 21 asimptomatski slučaj, a u Pekingu nisu zabeležene lokalne infekcije.

Nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa je ukupan broj umrlih u zemlji i dalje 5.226. Kontinentalna Kina je od početka epidemije potvrdila 228.648 slučajeva sa simptomima, navodi Rojters.

Tanjug/AP/Andy Wong

 

Lideri kineske vlade i Komunističke partije vakcinisani su protiv korone vakcinama proizvedenim u Kini, saopštili su juče zdravstveni zvaničnici. Informaciju o tome saopštio je zamenik šefa kineske Nacionalne komisije za zdravstvo Zeng Jihsin, prenosi Rojters. On nije precizirao o kojim političkim liderima se tačno radi, prenosi Rojters.

Komentari (0)

Svet