Fokus

U vatrenom okršaju izraelske snage ubile dvojicu palestinskih militanata

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2022

-

09:05

U vatrenom okršaju izraelske snage ubile dvojicu palestinskih militanata
Tanjug/AP/Mahmoud Illean - Copyright Tanjug/AP/Mahmoud Illean

veličina teksta

Aa Aa

Izraelske snage ubile su dvojicu palestinskih militanata u okršaju vatrenim oružjem koje se dogodilo rano jutros na Zapadnoj obali, saopštili su palestinski i izraelski zvaničnici.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je smrt dvojice muškaraca i saopštilo da je još šestoro ranjeno u sukobu u kući u palestinskom gradu Nablusu, a militantna grupa Brigade mučenika Fatah Al-Aksa tvrdi da su dvojica ubijenih njeni članovi, prenosi Rojters.

Izraelske bezbednosne snage su se prilikom pretresa ispred kuće osumnjičenog našle pod paljbom naoružanih napadača i "odgovorile vatrenim oružjem i drugim sredstvima, te na kraju neutralisale teroriste u kući i na njenom krovu", saopštila je policija, navodi britanska agencija.

"Još jedan zločin koji su počinile okupacione snage u starom gradu Nablusu, gde su mučenici pali, a mnogi ranjeni. Snažno osuđujemo ovaj zločin, a okupator će poneti odgovornost za njegove posledice", napisao je Husein al-Šeik, visoki palestinski zvaničnik na Tviteru, prenosi Rojters.

Izraelske snage poslednjih meseci češće sprovode racije na Zapadnoj obali, nakon što su Palestinci iz tog područja izveli smrtonosne ulične napade u Izraelu.

Mirovni pregovori uz posredovanje SAD, čiji je cilj uspostavljanje palestinske države u istočnom Jerusalimu, Zapadnoj obali i Gazi, propali su 2014. godine i za sada ne izgleda da će biti nastavljeni, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet