Fokus

Na Novom Zelandu pronađen kofer sa ostacima dvoje dece

Komentari

Autor: ABC News

22/08/2022

-

08:25

Na Novom Zelandu pronađen kofer sa ostacima dvoje dece
Na Novom Zelandu pronađen kofer sa ostacima dvoje dece - Copyright pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Ostaci dece pronađeni su prošle nedelje u koferima koje je jedna novozelandska porodica kupila na onlajn aukciji polovne robe. Deca su bila stara između pet i 10 godina i mrtva već nekoliko godina, a koferi su čuvani u skladištu najmanje tri ili četiri godine, saopštio je inspektor Tofilau Famanuija Vaeluja, prenosi ABC News.

Sada se oglasila i južnokorejska policija koja veruje da se mogući rođak dvoje dece čija su tela pronađena u koferima, verovatno nalazi u Južnoj Koreji.

Imigracioni zapisi pokazuju da je neidentifikovana žena u četrdesetim godinama stigla u Južnu Koreju 2018. godine, ali od tada nema podataka o njenom odlasku, rekao je Park Seung-Hun, zvaničnik policije u Seulu.

Park je rekao da je južnokorejska policija prenela informacije novozelandskoj nakon što je dobila zahtev za pomoć u istrazi. Međutim, južnokorejska policija trenutno nema ovlašćenja da zadrži ovu ženu jer je ona i dalje državljanka Novog Zelanda i verovatno je povezana sa zločinom koji se tamo odigrao, rekao je Park.

Južnokorejskoj policiji bilo bi teško da je goni osim ako Novi Zeland zvanično ne zatraži njeno izručenje, što bi se moglo dogoditi, ako istraga nastavi do tačke u kojoj Interpol izdaje poternicu, dodaje on.

Žena je rođena u Južnoj Koreji, a kasnije se preselila na Novi Zeland gde je dobila državljanstvo. Novozelanska policija sumnja da bi upravo ona mogla biti majka mrtve dece jer je njena bivša adresa na Novom Zelandu registrovana u skladištu u kom su se koferi nalazili godinama.

 

Komentari (0)

Svet