Fokus

Pucano na automobil azerbejdžanske ambasade u Vašingtonu, Baku optužuje pripadnike jermenske zajednice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/10/2022

-

11:24

Pucano na automobil azerbejdžanske ambasade u Vašingtonu, Baku optužuje pripadnike jermenske zajednice
Pucano na automobil azerbejdžanske ambasade u Vašingtonu, Baku optužuje pripadnike jermenske zajednice - Copyright AP/ Emrah Gurel

veličina teksta

Aa Aa

U Vašingtonu je pucano na službeni automobil azerbejdžanske ambasade, saopštila je danas pres-služba azerbejdžanskog Ministarstva spoljnih poslova.

"U noći između ponedeljka i utorka pucano je na službeni automobil ambasade Republike Azerbejdžan u Vašingtonu. Diplomatsko predstavništvo je odmah obavestilo relevantne američke strukture i predstavilo slike sa nadzornih kamera", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, otpravnik poslova Sjedinjenih Država u Azerbejdžanu pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova i tim prilikom izrazio je zabrinutost i nezadovoljstvo zbog incidenta. Podnet je zahtev da se dodatno obezbedi diplomatsko predstavništvo Azerbejdžana.

"U poslednje vreme, ozbiljnu zabrinutost izaziva sistematičnost napada na diplomatska predstavništva Azerbejdžana od strane radikalnih pripadnika jermenskih zajednica u stranim zemljama, uključujući napade i vandalske akte počinjene na naše ambasade u Vašingtonu, Parizu, Bejrutu i ​​drugim gradovima. Obezbeđivanje bezbednosti naših diplomatskih predstavništava u stranim državama obaveza je zemlje domaćina prema međunarodnoj konvenciji. S tim u vezi, još jednom ističemo potrebu da se o svakom incidentu sprovede odgovarajuća istraga i obezbedi bezbednost naših ambasada i diplomata na odgovarajućem nivou", navodi se u saopštenju azerbejdžanskog Ministarstva.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet