Fokus

Američki biznismen osuđen na 30 dana zatvora i novčanu kaznu zbog upada u Kapitol

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2022

-

10:40

Američki biznismen osuđen na 30 dana zatvora i novčanu kaznu zbog upada u Kapitol
Kapitol Hil - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Biznismen iz američke države Delaver Džefri Šafer (36) osuđen je na 30 dana zatvora nakon što je na televiziji Tinder video da su izbili neredi na Kapitolu 6. januara 2021. godine i brzo se odvezao do zgrade Kongresa kako bi se priključio napadu demonstranata, preneo je AP pozivajući se na sudske dokumente.

Okružni sud Distrikta Kolumbija je u petak naložio Šaferu da plati kaznu od 2.000 dolara, kao i 500 dolara odštete zbog učešća u neredima u Vašingtonu, dodaje američki sajt "WRDE".

Još se ne zna u kojem zatvoru će služiti kaznu.

Šafer se dan pre nereda na Kapitolu dovezao iz Delavera u severnu Virdžiniju da prenoći kod žene koju je upoznao na aplikaciji za upoznavanje, Tinderu.

On je okačio nekoliko fotografija nereda na Fejsbuku, među kojima je i jedna na kojoj se vidi hrpa uništene opreme iz zgrade, a i pre nereda se vidi da se pripremao jer je ostavljao komentare "svet je poludeo" i "spremam se za Vašington".

Šafer (36) iz Miltona u Delaveru uhapšen je u januaru 2022. godine, a priznao je krivicu u avgustu, za šta je mogao da dobije kaznu zatvora do šest meseci.

Pristalice bivšeg predsednika Donalda Trampa izazvale su nerede 6. januara prošle godine, verujući da su izbori, na kojima je pobedio Bajden, pokradeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet