Fokus

Euronews Svet: Kako je Brisel potresla "afera Katar" i da li se zaoštrava situacija na terenu u Ukrajini

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/12/2022

-

21:45

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Vest da ni briselski zvaničnici nisu imuni na katarski novac i poklone odjeknula je kao prava bomba. Hapšenje četvoro osumnjičenih za korupciju, među kojima je i potpredsednica Evropskog parlamenta Eva Kaili, pokazali su da i u srcu Evrope, koja toliko vodi računa o vladavini prava, ima podmićivanja.

Osim u Briselu, problema ima i u Velikoj Britaniji gde štrajkuju radnici u privatnom i javnom sektoru. Mediji kažu da ih po obimu podsećaju na one iz 1978. posle čega je pala Vlada Laburista.

O aferi koja potresa Brisel i tome da li je Katar plaćao evropskim poslanicima za uticaj na odluke u Evropskom parlamentu u emisiji Euronews Svet govorila je Teodora Vasiljević, dopisnica Euronews Srbija iz Brisela.

Sa druge strane, Amerika najavljuje slanje sistema protivazdušne odbrane Patriot Ukrajini. O tome zaoštrava li se situacija na terenu govorio je vojni analitičar Vlade Radulović.

Zašto radnici u Velikoj Britaniji štrajkuju objašnjava Svetozar Rajak, profesor međunarodne istorije u Londonskoj školi ekonomije.

Komentari (0)

Svet