Fokus

Srušio se filipinski vojni avion, stradalo najmanje 29 osoba

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

04/07/2021

-

08:37

Srušio se filipinski vojni avion, stradalo najmanje 29 osoba
Srušio se filipinski vojni avion, stradalo najmanje 29 osoba - Copyright Tanjug AP/Joint Task Force-Sulu via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 29 stradalih poslednji je bilans avionske nesreće na jugu Filipina, 4. jula, saopštili su vojni zvaničnici ove zemlje. Nesreća se dogodila na ostrvu Jolo, nekih 1.000 kilometara južno od glavnog grada Manile.

Još sedamnaest osoba se vodi kao nestalo, dok je spaseno i hospitalizovano pedesetoro ljudi, saopštio je general Vilijam Gozales, komandant vojnih anti terorističkih snaga.

Filipinski vojni avion, u kom su bile 92 osobe, srušio se dok je pokušavao da sleti na ostrvo Džolo, u provinciji Sulu. 

Associated Press

 

Si-En-En na Filipinima javlja da je šef oružanih snaga Filipina potvrdio rušenje vojnog aviona C-130 prilikom sletanja na ostrvo Džolo.

Prve informacije govorile su da je u avionu bilo 85 osoba, ali je ministar odbrane tokom jutra naveo da su avionom putovale 92 osobe, među kojima tri pilota i pet članova posade. 

Prema navodima pojedinih medija, u avionu su bili filipinski vojnici. 

Tanjug AP/Joint Task Force-Sulu via AP

 

 

Nastavlja se akcija spasavanja.

Filipinski vojni transportni avion koji se danas srušio nije bio napadnut, a u fokusu su spasilačka akcija i istraga, izjavio je predstavnik filipinske vojske pukovnik Edgar Arevalo.

Na snimcima koje su na Tviteru objavili ABS-CBN Njuz vidi se kako dim i plamen kuljaju iz olupine aviona.

Lokid C-130s e srušio na tokom manevra sletanja u šumovito područje u provinciji Sulu, u kojem su se jedinice filipinske vojske dugo borile protiv islamskih ekstremista, prenosi Rojters.

Saučešće predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće predsedniku Filipina Rodrigu Duterteu povodom pogibije filipinskih vojnika u avionskoj nesreći prilikom sletanja

"Poštovani predsedniče, primite moje iskreno saučešće i molim Vas da izraze saosećanja prenesete porodicama stradalih vojnika. Iako je u ovakvim trenucima teško naći reči utehe za one koji su izgubili svoje najbliže, znajte da građani Republike Srbije dele njihovu tugu", naveo je predsednik Vučić u pismu saučešća.

Komentari (0)

Svet