Fokus

Šef FBI: Koronavirus verovatno nastao u kineskoj laboratoriji, Peking: Odbijamo političke manipuilacije

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2023

-

08:20

Šef FBI: Koronavirus verovatno nastao u kineskoj laboratoriji, Peking: Odbijamo političke manipuilacije
Kristofer Vrej - Copyright Tanjug/AP/Dominic Lipinski/PA

veličina teksta

Aa Aa

Šef FBI Kristofer Raj izjavio je za Foks Njuz da se došlo do zaključka da pandemija virusa korona verovatno nastala kao posledica incidenta u kineskoj laboratoriji u Vuhanu. Iz Pekinga je stigao odgovor da je upitanju manipulacija i zahtev da "SAD poštuju nauku".

Raj je optužio kinesku vladu da je "učinila sve da spreči i omete" napore SAD i drugih zemalja da saznaju nešto više o poreklu pandemije, prenosi Rojters. 

List Vol Strit Džornal je u nedelju objavio da američko Ministarstvo energetike misli da je pandemija virusa korona prouzrokovana curenjem iz kineske laboratorije.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je u ponedeljak da SAD još nisu donele definitivni zaključak o uzrocima pandemije virusa korona.

Kina: Odbijamo političke manipuilacije, SAD da poštuju nauku

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning je, na današnjoj konferenciji, izjavila da se Kina "snažno suprotstavlja svim pokušajima političkih manipulacija" pod maskom traženja porekla virusa korona.

"Tražimo da SAD poštuju nauku i činjenice i prestanu sa politizacijom pitanja porekla virusa korona," rekla je Mao Ning, prenosi TASS.

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

01.03.2023 10:36

Ковид сигурно изазван намерним пуштањем из неке од бројних америчких војних био-лабораторија, у покушају да се подметне Кини

Svet