Fokus

Foks njuz uveo "meku zabranu" Donaldu Trampu

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2023

-

11:19

Foks njuz uveo "meku zabranu" Donaldu Trampu
Donald Tramp - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp, iako je jedan od kandidata Republikanske stranke za predsedničku nominaciju te stranke, ne pojavljuje se puno na američkom Foks njuzu, piše londonski "Gardijan" i navodi da mu je taj kanal nametnuo "meku zabranu".

Poslednji put Tramp je gostovao na toj televiziji u septembru 2022. godine a kako piše "Gardijan" pozivajući se na novinski startup "Semafor", zahlađenje odnosa između bivšeg predsednika i njegovog nekada omiljenog kablovskog informativnog kanala otišlo je toliko daleko da je na snazi "blaga zabrana".

U međuvremenu, Trampovi rivali za republikansku predsedničku nominaciju 2024. često gostuju na Foksu, tačnije čak sedam pojavljivanja imala je Niki Hejli od prošlog meseca, a čak i manje poznati desničarski aktivista i preduzetnik Vivek Ramasvami pojavio se četiri puta na Foksu. 

Desničarski guverner Floride, Ron DeSantis, za kojeg se očekuje da će se takmičiti sa Trampom, takođe se više puta pojavljuje na toj tv mreži.

"Semafor" je svoju priču zasnovao na informacijama koje su dala četiri člana Trampovog tima.

"Svi znaju da postoji ta 'meka zabrana' ili 'tiha zabrana'. To je svakako, kako god želite da kažete, tiha zabrana, meka zabrana, šta god da je – indikativno je to kako se Mardokovi ponašaju prema Trampu u ovom konkretnom trenutku", rekao je član Trampovog tima.

"Gardijan" je zatražio od Foks njuza da potvrdi ili demantuje postojanje takve zabrane, ali nije odmah dobio odgovor.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet