Fokus

Dvoje mrtvih u neuspeloj pljački na aerodromu u Santjago de Čileu: Plen bio vredan više miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2023

-

21:09

Dvoje mrtvih u neuspeloj pljački na aerodromu u Santjago de Čileu: Plen bio vredan više miliona dolara
Dvoje mrtvih u neuspeloj pljački na aerodromu u Santjago de Čileu: Plen bio vredan više miliona dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su poginule danas u osujećenoj višemilionskoj pljački na najvećem čileanskom aerodromu u Santjagu, saopštile su čileanske vlasti.

Snimci koji se dele na društvenim mrežama pokazuju pucnjavu između pljačkaša i zvaničnika čileanske vazduhoplovne agencije (DGAC) ispod aviona LATAM Erlajnsa na međunarodnom aerodromu ''Arturo Merino Benitez'' u Santjagu, preneo je Rojters.

profimedia

 

Vlasti su saopštile da su jedan pljačkaš i službenik za bezbednost aerodroma poginuli tokom pokušaja pljačke.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Manuel Monsalve rekao je da je 10 pljačkaša ušlo na aerodrom rano jutros u tri vozila, nakon što su vezali čuvare.

"Došlo je do intenzivne razmene pucnjave", rekao je Monsalve, napominjući da su bezbednosni organi "sprečili dobro organizovanu i naoružanu grupu da izvrši dobro isplaniranu pljačku".

profimedia

 

Avion, koji je stigao iz Majamija, nosio je 32,5 miliona dolara, koje je prevozila lokalna kompanija za obezbeđenje.

Generalni direktor DGAC-a, rekao je da nijedan putnik nije bio ugrožen tokom susreta, iako su "pljačkaši imali veliku vatrenu moć da ukradu novac".

Organizovani kriminal u Čileu je u porastu poslednjih godina, uključujući složene pljačke vozova i višemilionske pljačke u glavnoj morskoj luci u zemlji, navodi Rojters

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet