Fokus

Vlasti Teksasa savetuju da se ne putuje u Meksiko zbog nebezbednosti

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2023

-

08:45

Vlasti Teksasa savetuju da se ne putuje u Meksiko zbog nebezbednosti
Vlasti Teksasa savetuju da se ne putuje u Meksiko zbog nebezbednosti - Copyright Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti američke savezne države Teksas savetovale su američkim građanima da iz bezbednosnih razloga ne putuju u Meksiko tokom prolećnih praznika. 

Odeljenje za javnu bezbednost Teksasa (DPS) saopštilo je da nasilje narko kartela predstavlja značajnu pretnju za svakoga ko pređe granicu Meksika, objavio je danas BBC.

To dolazi nakon što je četvoro Amerikanaca kidnapovano ubrzo nakon što su prešli granicu sa Meksikom prošle nedelje.

Dvoje je ubijeno, dok je preostalih dvoje ostalo nepovređeno.Tri Amerikanke iz Teksasa, koje su otišle u Meksiko da prodaju odeću na pijaci, nestale su pre više od dve nedelje.

Četiri Amerikanca je oteo narko kartel, a dvojica su ubijena kada su ranije ovog meseca posetili grad Matamoros u Meksiku, a u pucnjavi je ubijen i meksički prolaznik.

Odgovorni kartel "Skorpions grup”, otcepljena frakcija moćnog Zalivskog kartela, izvinio se za incident i predao naoružane napadače policiji.

Republikanski senator pozvao je administraciju predsednika Džozefa Bajdena da dozvoli raspoređivanje američkih trupa preko granice za borbu protiv kartela. Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador nazvao je te predloge arogantnim.
 

Komentari (0)

Svet