Fokus

Stejt department: Dvoje državljana SAD kidnapovano na Haitiju

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2023

-

22:38

Stejt department: Dvoje državljana SAD kidnapovano na Haitiju
Stejt department: Dvoje državljana SAD kidnapovano na Haitiju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dvoje američkih državljana kidnapovano je na Haitiju, potvrdio je danas zamenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel navode pojedinih medija.

On nije želeo da iznosi više informacija, ali je dodao da je Vašington u redovnom kontaktu sa vlastima Haitija i da će nastaviti da sarađuje sa njima, prenosi Rojters.

Prema izveštajima američkih medija od prošle nedelje, par sa Floride, Abigejl i Žan-Dikens Tusen, kidnapovan je 18. marta na Haitiju i  za njih je zatražen otkup.

Par je otišao na Haiti da poseti porodicu i da prisustvuje festivalu, ali su kidnapovani tokom vožnje autobusom iz Port-o-Prensa, izvestio je CNN, pozivajući se na ženu koja tvrdi da je rođaka žrtava.

Kriminalne bande su postale snažnije od ubistva predsednika Žovenela Moisa u julu 2021. i već kontrolišu oko 60 odsto glavnog grada Port-o-Prensa i veliki deo ruralnih područja.

Bezbednosna situacija se dodatno pogoršala poslednjih meseci redovnim obračunima između policije i bandi, a iza kojih ostaju stotine mrtvih i hiljade raseljenih, navodi Rojters.


 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

31.03.2023 10:35

Шта ти је зла карма. Зло чиниш па тио се зло и врати.

Svet