Fokus

Otpušten profesor psihologije sa Floride koji je tražio od učenika da napišu sopstvene čitulje pre vežbi streljaštva

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2023

-

14:31

Otpušten profesor psihologije sa Floride koji je tražio od učenika da napišu sopstvene čitulje pre vežbi streljaštva
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Profesor psihologije na Floridi Džefri Kin, koji je otpušten iz škole nakon što je od svojih učenika zatražio da napišu sopstvene čitulje pre vežbe streljaštva u kampusu, kaže da ne žali zbog zadatka koji ga je koštao posla. 

"Cilj nije bio da se uplaše ili da se osećaju kao da će umreti, već samo da im pomognem da shvate šta je važno u njihovim životima i kako žele da napreduju u svojim životima i kako žele da slede stvari na svom putu", rekao je otpušteni nastavnik za NBC njuz.

Kin je saznao da će njegovi učenici 11. i 12. razreda srednje škole Dr Filips u oblasti Orlanda vežbati kako da odgovore na pucnjavu u njihovom kampusu 4. aprila.

To ga je navelo da zamoli svoje učenike da napišu sopstvene biografske čitulje kao školski zadatak, rezonujući da će ih taj zadatak naterati da razmisle o svojim životima dok se pripremaju da vežbaju streljaštvo, preneo je "Gardijan".

"To nije način da vas uznemirim ili nešto slično", priseća se Kin da je rekao svom razredu koji je brojio 35 učenika.

Kasnije je postalo očigledno da je neko bio uznemiren zbog Kinovog zadatka, neki od njegovih učenika su mu otkrili da su ih školski zvaničnici pitali za čitulje, da bi na kraju bio otpušten sa posla.

Državni školski okrug koji nadgleda školu Dr Filips je odbio da komentariše slučaj. Portparol okruga je samo rekao za NBC da je zaposleni odgovoran za "neprikladan zadatak o nasilju u školi" otpušten.

Kin je za NBC kazao da je bio nov u školi da bi se kvalifikovao za članstvo u lokalnom sindikatu nastavnika, tako da nije imao na raspolaganju administrativnu metodu da traži povratak na posao. 

U saopštenju školskog okruga je, takođe, navedeno da je Kin završavao probni rad pa je i njegovo otpuštanje moglo da bude brže nego nekog nastavnika koji je završio probni period.

Kin se nada da će naći drugi posao kao profesor i veruje da je njegov zadatak bio prikladan, navodi NBC.

"Mislim da nisam uradio ništa pogrešno", rekao je Kin i istakao da nije mislio da bi neki 16-ogodišnjak, 17-ogodišnjak ili 18-ogodišnjak mogao da bude uvređen ili uznemiren ako priča o nečemu o čemu se već govori.
 

Komentari (0)

Svet