Fokus

Kim Džong Un zatražio veću i efikasniju upotrebu borbenih snaga zbog pogoršane situacije

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2023

-

11:57

Kim Džong Un zatražio veću i efikasniju upotrebu borbenih snaga zbog pogoršane situacije
Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP - Copyright Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un zatražio je proširenje i efikasniju upotrebu borbenih snaga zbog "pogoršane bezbednosne situacije na Korejskom poluostrvu", javila je danas Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

Šesti prošireni sastanak Osme centralne vojne komisije Radničke partije Koreje održan je juče u sedištu Centralnog komiteta, a tema sastanka kojim je predsedavao Kim Džong Un bila je aktuelna geopolitička situacija u regionu i razvoju više vojnih planova, prenosi Rojters.

"Kim je naglasio potrebu za proširenje ratnih kapaciteta većom brzinom, kao i njihovu efikasnu primenu, kao meru za strožu kontrolu i rukovođenje sve težom bezbednosnom situacijom na Korejskom poluostrvu", navodi KCNA.

Ističe se da je severnokorejski lider izvršio "reviziju planova za ofanzivno delovanje na frontu" i raznih vojnih dokumenata, kao i da je ukazao da se zadaci neprestano ažuriraju i da se pobolјšavaju borbeni kapaciteti vojske.

Severna Koreja je krajem prošle nedelje prestala da odgovara na redovne pozive Južne Koreje putem međukorejskog komunikacionog kanala, uklјučujući linije vojske i Ministarstva za ujedinjenje.

"Dve zemlјe održavaju redovne razgovore dva puta dnevno, ujutru i posle podne, preko vojnih i linija za veze, ali Severna Koreja peti dan ne uzvraća pozive", navodi se u saopštenju južnokorejskog Ministarstva odbrane, preneo je Rojters.

 

Komentari (0)

Svet