Fokus

Izraelski ministar finansija dobio preteće pismo sa nacističkim simbolima

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2023

-

21:27

Izraelski ministar finansija dobio preteće pismo sa nacističkim simbolima
Izraelski ministar finansija dobio preteće pismo sa nacističkim simbolima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska jedinica državne bezbednosti Magen pokrenula je danas istragu nakon što je ministru finansija Izraela Bezalelu Smotriču iz Religijske cionističke partije poslato preteće pismo sa nacističkim simbolima.

Pismo je navodno poslato iz Ouklanda u Kaliforniji, objavilo je nekoliko lokalnih medija, prenosi "Times of Israel".

U saopštenju ministarstva finansija se navodi da je pismo primljeno na Dan sećanja na Holokaust.

"Prokleti idiote. Želiš da uništiš Izrael", navodi se, između ostalog, u pretećem pismu, prenosi "Israel National News".

Sajt dodaje da su demonstranti koji se protive reformi pravosuđa sinoć prekinuli početak obraćanja poslanika Likuda Baoaza Bizmuta tokom manifestacije povodom Dana sećanja na Holokaust u sinagogi u Tel Avivu.

Na video-snimku koji su objavili lokalni mediji vidi se određeni broj demonstranata koji Bizmutu uzvikuju "Sramota!", dok su neki od prisutnih ustali i zahtevali da nezadovoljni građani napuste događaj.

Bizmut je bio primoran da nakratko napusti događaj, pre nego što je završio svoj govor.

"Neću se odnositi prema onima koji su protiv mene kao prema neprijateljima. Mi smo braća. Možda se nećemo slagati, ali nećemo jedni drugima raditi ono što su generacije nama radile. Legitimno je da svako ima drugačiju želju za Izrael, ali naša sudbina je ista", poručio je Bizmut.
 

Komentari (0)

Svet