Fokus

Pet osoba povređeno u naletu automobila u Jerusalimu, vozač "neutralisan"

Komentari

Autor: Tanjug/AP

24/04/2023

-

21:53

Pet osoba povređeno u naletu automobila u Jerusalimu, vozač "neutralisan"
Pet osoba povređeno u naletu automobila u Jerusalimu, vozač "neutralisan" - Copyright Tanjug AP/Ohad Zwigenberg

veličina teksta

Aa Aa

Palestinac koji se danas automobilom zaleteo u gomilu ljudi na ulici u Jerusalemu povredio je pet osoba pre nego što ga jedan prolaznik "neutralisao", objavila je izraelska policija.

Izraelski vojnici su nekoliko sati ranije ubili Palestinca tokom racije u okupiranoj Zapadnoj obali, što je najnoviji u nizu incidenata ove godine.

U saopštenju policije se navodi da je vozač, koji je opisan kao osumnjičeni, "neutralisan na licu mesta", preneo je Rojters.

Izraelska hitna služba Magen David Adom saopštila je da je zbrinula tri povređene osobe.

Među njima je i 50-godišnji muškarac, koji je bio bez svesti i u teškom stanju. 

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da je vozač automobila, 30-godišnjak iz Istočnog Jeruzalema, namerno pokušao da povredi civile.

"Ovaj teroristički napad na ovom mestu, u ovo vreme, podseća nas da su izraelska zemlja i država Izrael stečene kroz brojne izazove i nevolje", izjavio je Netanjahu.

Izraelsko-palestinsko nasilje se ove godine intenziviralo čestim vojnim racijama, nasiljem izraelskih doseljenika i brojnim palestinskim napadima. Više od 90 Palestinaca i najmanje 19 Izraelaca i stranih državljanina je ubijeno od januara.

Izrael je tokom rata 1967. godine okupirao Zapadnu obalu i Istočni Jeruzalem, koje Palestinci žele kao jezgru svoje buduće nezavisne države.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet