Fokus

SAD šalju još 1.500 vojnika na granicu sa Meksikom zbog ilegalnih migranata

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

18:14

SAD šalju još 1.500 vojnika na granicu sa Meksikom zbog ilegalnih migranata
SAD šalju još 1.500 vojnika na granicu sa Meksikom zbog ilegalnih migranata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena privremeno će poslati 1.500 dodatnih vojnika na granicu između SAD i Meksika, saznaje Rojters, pozivajući se na izjavu američkog zvaničnika.

Vojnici će biti poslati u cilju obezbeđivanja američko-meksičke granice, a u sklopu priprema za očekivano povećanje ilegalnih imigracija kada ograničenja iz doba pandemije virusa korona budu bila ukinuta kasnije ovog meseca.

Oni će pomagati službenicima granične patrole prilikom unosa podataka.Ograničenja, poznata pod nazivom "Title 42", trebalo bi da budu ukinuta 11. maja, a njima je američkim vlastima data mogućnost da brzo proteraju nemeksičke migrante u Meksiko, bez mogućnosti da zatraže azil.

Bajden, koji je najavio kandidaturu za reizbor 2024. godine, bori se sa rekordnim brojem ilegalnih migranata koji pokušavaju da uđu u Sjedinjene Države, piše agencija.

Američke trupe već su korišćene za obezbeđivanje granice tokom vladavine Džordža Buša, Baraka Obame i Donalda Trampa, kojiu su rasporedili hiljade vojnika i pripadnika Nacionalne garde.

 

Komentari (0)

Svet