Fokus

Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen u Kolumbiji

Komentari

Autor: Index

06/05/2023

-

22:47

Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen u Kolumbiji
Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen u Kolumbiji - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

U Kolumbiji je uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, prenosi Index pisanje portala Semana koji navodi da je begunac uhapšen u akciji kolumbijske policije i Interpola.

Uz sebe je imao lažne slovenačke dokumente, a predstavljao se pod imenom Borut Mozagan. Agencija iz SAD obavestila je Kolumbiju da se begunac nalazi u toj zemlji, a potom je uhapšen u gradu Pereiri. Index prenosi pisanja kolumbijskih medija da je begunac član međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu.

Uvidom u dosije, istraga pokazuje da se, osim trgovine drogom, ta mreža bavi ubistvima i trgovinom oružjem i eksplozivima.

"Traži ga Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zbog kaznenih dela neovlašćene proizvodnje i prometa drogama uz sudelovanje u zločinačkom udruženju, teških ubistava i nezakonite nabavke oružje i eksploziva", rekao je istražitelj za Semanu. 

Index piše da je ranije podignuta optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrednosti većoj od 16,4 milijuna evra , koji su potom i preprodavali.

Komentari (0)

Svet