Fokus

Majkl Koen nazvao Trampovu tužbu "čistom odmazdom"

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2023

-

14:35

Majkl Koen nazvao Trampovu tužbu "čistom odmazdom"
Tanjug/AP/Jane Barlow/PA - Copyright Tanjug/AP/Jane Barlow/PA

veličina teksta

Aa Aa

Bivši advokat Donalda Trampa Majkl Koen zatražio je od suda da odbaci tužbu bivšeg predsednika SAD protiv njega od 500 miliona dolara, nazvavši je "zlonamernim činom čiste odmazde i zastrašivanja svedoka".

Koenovi advokati su u podnesku upućenom savezdnom sudu u Majamiju naveli da tužba predstavlja "najgore osvetničke impulse gospodina Trampa", kao i da njen tajming nije bio slučajnost, prenosi Rojters.

U Trampovoj tužbi navodi se da je Koen prekršio pravila kojima je regulisano ponašanje advokata, otkrivanjem tajni i širenjem neistina u knjigama, podkastima i medijskim nastupima.

Dodaje se da je Koen narušio Trampovu reputaciju nazivajući ga "rasistom" i izmišljanjem pojedinih razgovora.

Tramp je tužio Koena 12. aprila, osam dana nakon što se izjasnio da nije kriv po 34 tačke optužnice okružnog tužioca Menhetna zbog isplate 130.000 dolara porno zvezdi Stormi Denijels, uoči predsedničkih izbora 2016. godine.

Tužioci su saopštili da je isplata imala za cilj da ućutka Stormi Denijels o njenom navodnom seksualnom odnosu sa Trampom.

Koen je navodno izvršio uplatu u Trampovo ime i očekuje se da će biti ključni svedok protiv Trampa ako proces stigne do suđenja.
 

Komentari (0)

Svet