Fokus

Tramp: Bajden i američko "ministarstvo nepravde" žele da me uhapse usred kampanje za izbore 2024. godine.

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

16:00

Tramp: Bajden i američko "ministarstvo nepravde" žele da me uhapse usred kampanje za izbore 2024. godine.
Tanjug AP/Seth Wenig - Copyright Tanjug AP/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da aktuelni predsednik Džo Bajden i američko "ministarstvo nepravde" žele da ga uhapse usred kampanje za izbore 2024. godine.

"Lov na veštice! Pokvareni Džo Bajden i njegovo ministarstvo nepravde žele da optuže i uhapse njegovog političkog protivnika (mene), koji vodi u anketama za predstojeće predsedničke izbore 2024. godine", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth Social".

On je dodao da se tako nešto do sada nije dešavalo u Sjedinjenim Državama.

"Tako nešto se nikada nije dogodilo u našoj zemlji, i to u sred kampanje? Mešanje u izbore i nedolično ponašanje tužilaštva", poručio je Tramp.

Bivši predsednik je prethodno saopštio da je primio pismo specijalnog tužioca Džeka Smita, u kojem navodi da je Tramp "meta istrage" Velike savezne porote o događajima koji su doveli do upada u američki Kapitol 6. januara 2021. godine.

"Poludeli Džek Smit, tužilac Bajdenovog ministarstva pravde, poslao je pismo u kojem navodi da sam ja meta istrage Velike porote i da mi daje četiri dana da se prijavim poroti, što skoro uvek znači hapšenje i podizanje optužnice", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth Social".

Optužnica bi se odnosila na Trampove pokušaje da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine, kada je izgubio od Džoa Bajdena.

Ranije ove godine, Tramp je dobio pismo od Smita pre nego što je protiv njega podignuta optužnica u istrazi o pogrešnom rukovanju poverljivim dokumentima.
 

Komentari (0)

Svet