Fokus

Bivši američki marinac ranjen u Ukrajini: Bio zatočen u Rusiji, pušten u razmeni zatvorenika

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2023

-

11:17

Bivši američki marinac ranjen u Ukrajini: Bio zatočen u Rusiji, pušten u razmeni zatvorenika
Bivši američki marinac ranjen u Ukrajini: Bio zatočen u Rusiji, pušten u razmeni zatvorenika - Copyright Tanjug/AP Photo/LM Otero, File

veličina teksta

Aa Aa

Trevor Rid, bivši američki marinac koji je bio nezakonito zatočen u Rusiji skoro tri godine pre nego što je pušten u razmeni zarobljenika, povređen je dok se borio u Ukrajini, rekao je za CNN izvor koji ima saznanja o tome.

Rid, koji je oslobođen u okviru razmene zatvorenika u aprilu 2022. godine, prevezen je u bolnicu u Kijevu i evakuisan je u Nemačku gde mu je pružena lekarska  nega, rekao je neimenovani izvor.
Okolnosti oko Ridove povrede u borbama za sada nisu jasne.

"Svesni smo da je Trevor Rid povređen dok je učestvovao u borbama u Ukrajini", rekao je zamenik glavnog portparola Stejt departmenta Vedant Patel juče na brifingu, dodajući da je Rid evakuisan u Nemačku uz podršku neimenovane nevladine organizacije.

Američki zvaničnik rekao je za CNN da se Rid leči u regionalnom medicinskom centru Landstul, američkoj vojnoj bolnici u blizini vazdušne baze Ramštajn.

Patel i još jedan zvaničnik američke administracije naglasili su da Rid "nije bio angažovan ni u kakvim aktivnostima u ime američke vlade".

 

Komentari (0)

Svet