Fokus

U Meksiku uhapšena dvojica taksista zbog napada na kombi sa stranim turistima

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2023

-

23:44

U Meksiku uhapšena dvojica taksista zbog napada na kombi sa stranim turistima
U Meksiku uhapšena dvojica taksista zbog napada na kombi sa stranim turistima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica taksista uhapšena su u meksičkom gradu Kankunu zbog napada na kombi sa stranim turistima, saopštilo je Tužilaštvo.

Događaji u karipskom primorskom odmaralištu u četvrtak bili su poslednji u višemesečnom nizu napada na vozila za koja taksisti sumnjaju da njima upravljaju aplikacije za vožnju kao što je Uber.

Tužioci u karipskoj obalskoj državi Kintana Ro rekli su da se takvo ponašanje neće tolerisati.

"Biće preduzete snažne mere kako bi se osiguralo da država bude bezbedna destinacija za lokalno stanovništvo i posetioce", navodi se u saopštenju državnog tužilaštva, prenosi Asošiejted pres.

Lokalno stanovništvo objavilo je snimak na društvenim mrežama na kojem se vidi kako najmanje dvojica uniformisanih taksista udaraju u vozilo marke "Chevi Suburban" motkama i drugim predmetima.

Vozač kombija pokušavao je da pobegne sa otvorenim vratima prtljažnika, a prtljag turista je ispao na ulicu. Kasnije se vide tri žene kako kupe svoj prtljag sa ulice.

"Šta radiš?" viče jedna žena na engleskom dok ratoborni taksisti kruže oko njih sa improvizovanim palicama.

Vlasnica lokalnog preduzeća koja je snimila incident pozvala je žene da se sklone u njenu prodavnicu. Na snimku se vidi kako taksisti jure vozača kombija niz ulicu dok nije stigao do policajca.

Državno tužilaštvo saopštilo je da su dvojica taksista optužena za razbojništvo, nanošenje štete i povrede.

Lokalni mediji su izvestili da kombi nije vođen preko aplikacije za vožnju, već preko lokalnog servisa za limuzine. Prethodni incidenti taksista koji su napadali privatna vozila u Kankunu bili su zasnovani na pogrešnoj pretpostavci da se radi o Uberovim automobilima.

Stanovnici Kankuna organizovali su bojkot taksija u januaru nakon nedelju dana blokada i nasilnih incidenata od strane vozača koji su protestovali protiv Ubera.

Blokada puteva, bacanje kamenica i taksisti koji su im fizički smetali sprečavali su turiste da se ukrcaju u vozila Ubera. SAD su izdale upozorenje o putovanju u kom se navodi da su „raniji sporovi između ovih službi i lokalnih taksi sindikata povremeno prelazili u nasilne, što je u nekim slučajevima rezultiralo povredama američkih građana.

U Kankunu su bile blokirane aplikacije za prihvat vožnje do januara, kada je sud izdao Uberu dozvolu za rad.

Komentari (0)

Svet