Fokus

Desantis smenio menadžerku svoje predsedničke kampanje

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2023

-

19:44

Desantis smenio menadžerku svoje predsedničke kampanje
Tanjug/AP/Charles Krupa - Copyright Tanjug/AP/Charles Krupa

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke i guverner Floride Ron Desantis odlučio je da smeni menadžerku svoje kampanje u pokušaju da osnaži svoju kampanju koja u poslednje vreme stagnira.

Na mesto Dženere Pek, dosadašnje menadžerke kampanje, koja je prošle godine vodila kampanju za reizbor Desantisa na položaj guvernera Floride, Desantis dovodi Džejmsa Utmajera, svog šefa kabineta, a Pekova preuzima poziciju stratega, prenosi AP.

Promene su usledile nakon što je Desantis sproveo dva velika smanjenja osoblja u poslednjih nekoliko nedelja i otpustio približno trećinu svog osoblja krajem jula jer se kampanja suočila sa finansijskim problemima.

"Džejms Utmajer je godinama bio jedan od najboljih savetnika guvernera Desantisa i potreban je tamo gde je najvažnije - da radi ruku pod ruku sa Dženerom Pek i ostatkom tima kako bi guvernera doveli u najbolju moguću poziciju da porazi Džozefa Bajdena i pobedi", navodi se u saopštenju portparola kampanje Endrjua Romea.

Portal Politiko je u oktobru dobio tekstualne poruke u kojima je ukazano da je Utmajer bio uključen u program savezne države Floride za organizovani avionski prevoz izbeglica iz Teksasa na Martas Vinjard, ostrvo na severoistoku SAD koje pripada saveznoj državi Masačusets.

NBC Njuz je u junu izvestio da je Utmajer, iako je ostao u Desantisovom kabinetu, takođe radio i kao poverenik za prikupljnje sredstava za guvernerovu predsedničku kampanju.

Takav aranžman smatra se neobičnim, a vladine nadzorne grupe su upozorile da Utmajerovo angažovanje nameće etička preispitivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet