Fokus

Maduro: Spremni smo da razgovaramo sa opozicijom

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2021

-

09:29

Maduro: Spremni smo da razgovaramo sa opozicijom
Nikolas Maduro - Copyright AP/Matias Delacroix

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Venecuele je obavestila opoziciju da je spremna da pošalje svoju delegaciju u Meksiko kako bi održala pregovore uz posredništvo drugih zemalja, izjavio je predsednik te zemlje Nikolas Maduro.


"Spremni smo da idemo u Meksiko. Predsednik narodne skupštine Horhe Rodrigez je već rekao svim delegacijama opzicije i norveškoj vladi da smo spremni da idemo u Meksiko i da sednemo za pregovarački sto, kako bismo postigli dogovore u ime mira i kako bi se ukinule određene sankcije", ocenio je, prenosi TASS.

On je dodao da su svi lideri opozicije zauzeli pozitivan stav, kako bi predstavili kandidate za izbore.

Maduro je naglasio da mu je drago što politički oponenti imaju nameru da učestvuju na regionalnim izborima, koji će se održati u Venecueli u novembru.

U maju, lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido je predložio da se pokrenu razgovori između političkih snaga u zemlji, uz učešće međunarodne zajednice kako bi se pronašao put iz aktuelne krize.

Maduro je tada rekao da je spreman za dijalog ukoliko se ispune četiri zahteva - ukinu sankcije, priznaju državna tela i njihov legitimitet, odbaci nasilje i ukoliko se uključe sve političke snage u dijalog.

Komentari (0)

Svet